Omgeving Renesse

Renesse ligt aan een prachtig strand- en duingebied. Rond Renesse liggen uitgestrekte campingterreinen die zomers volop toeristen herbergen.

Aan de rand van Renesse ligt het Transferium waar gratis geparkeerd kan worden (900 plaatsen).
Vanaf 15 mei tot 15 september is er gratis busvervoer naar het strand, dorp of camping.

Midden in het dorp staat de Jacobskerk. Het oudste deel (het koor) dateert uit ca.1300, de toren is 100 jaar jonger.
In de maanden juli en augustus kan men op iedere woensdag van 10.00 tot 13.00 uur de kerk bezoeken.

Buiten Renesse ligt Slot Moermond. De oudste resten dateren uit het begin van de
13e eeuw. Het huidige slot dateert waarschijnlijk uit 1513. De watersnoodramp van 1953 heeft het kasteel veel schade berokkend. Een stichting heeft het kasteel weer in oude luister hersteld. Tegenwoordig is het slot ingericht als congrescentrum terwijl de Oranjerie uit ca. 1840 verbouwd is tot hotel.

Voor een heerlijke wandeling is het achtergelegen natuurgebied De Vroongronden of een van de uitgestrekte duingebieden een ervaring om er even tussenuit te zijn, ook culturele uitstapjes naar monumentensteden als Zierikzee en Middelburg zijn per auto goed bereikbaar.

Kortom, met deze complete woning als thuisbasis, staat uw vakantie garant voor genieten, rust, privacy en zon.

Andere interessante bezienswaardigheden:

RENESSE

 • Slot Moermond
  Buiten Renesse ligt Slot Moermond. De oudste resten dateren uit het begin van de 13e eeuw. Het huidige slot dateert waarschijnlijk uit 1513. De watersnoodramp van 1953 heeft het kasteel veel schade berokkend. Een stichting heeft het kasteel weer in oude luister hersteld. Tegenwoordig is het slot ingericht als congrescentrum terwijl de Oranjerie uit ca. 1840 verbouwd is tot hotel. Slot Moermond met haar brede oprijlaan en mooie gracht stamt uit de 13e eeuw. Het ligt omarmd door het Landgoed Moermond, een 45 hectare tellend beschermd natuurgebied. Het landgoed werd rond 1229 gesticht door Constatijn van Zierikzee. De bekendste bewoners zijn Jan van Renesse en Witte de Haamstede. Tot tweemaal toe werd het door veldslagen verwoest en weer herbouwd.
  Het slot is helaas niet te bezichtigen. Het wordt enkel nog gebruikt voor feesten en partijen.

 • Jacobuskerk
  Midden in het dorp staat de Jacobskerk. Het oudste deel (het koor) dateert uit ca.1300, de toren is 100 jaar jonger.
  In de maanden juli en augustus op iedere woensdag van 10.00 tot 13.00 uur kan men deze kerk beklimmen.

 • Wekelijkse toeristenmarkt Renesse
  Deze markt is er gedurende de hele zomerperiode van 26 april tot 27 september op alle woensdagen van 8.00 tot 14.00 uur.In Zierikzee is de wekelijkse Markt op donderdag van 9.00 tot 14.00 uur.

 • Avondmarkt Renesse
  Jaarlijks vindt er in de zomermaanden tweewekelijks op zaterdag een avondmarkt plaats van 19.00 tot 24.00 uur rondom de Kerkring in Renesse.

 • Strandpaviljoen de Zwaluw. Voor de ware strandliefhebbers!
  De Zwaluw ligt aan een van de mooiste stranden van Nederland, een uitgestrekt gebied tussen Renesse en Burgh- Haamstede, geeft u een idee hoe het “maanuitzicht” zou moeten zijn.
  Bij de Zwaluw kunt u altijd terecht voor een lekker bakje koffie, een lekker koel drankje en lekkere versnaperingen. Bij slecht weer zit u heerlijk knus binnen!!


 • Renessedag 2017
  Op 27 mei 2017 is er de Renessedag van 10.00 tot 16.00 uur met allerlei activiteiten rondom de kerk.

 • Kermis Renesse
  Vrijdag voor de laatste zaterdag in juli t/m de woensdag daaropvolgend.